<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Loppuviikko on mennyt rauhallisissa merkeissä - normaaleja lenkkejä eri kokoonpanoissa ja sen sellaista. Tänään poikettiin lenkillä koulun kentälle treenailemaan muutamia tottisjuttuja. Paikallaoloa, luoksetuloa, seuraamista ja perusasentoa. Sivulletulossa on tullut aika lailla takapakkia, taidetaan palata takaisin seinän viereen. Sera tulee usein pahasti vinoon ja liian kauas, vaikka aiemmin homma on onnistunut hyvin. Olen kai palkannut sitten väärästä suorituksesta, en oikein muuta selitystä keksi. Huomenna lähdetään kummityttöni Sofian 4-vuotis synttäreille Järvenpäähän ja Sera pääsee hoitotäti Tuulian hoiviin.

 

Tuuliasta tulikin mieleeni Seran uusi käyttäytymistapa. Se nimittäin tuntuu pitävän itseään kovinkin pikkuisena sylikoirana. Nykyään aina tilaisuuden tullessa, se tunkee syliin jos vain jostakin raosta pääsee. Tuulia kertoi hauskan esimerkin, kun Sera viimeksi oli hänellä hoidossa: Tuulia makasi sohvalla ja yhtäkkiä Sera oli kömpinyt Tuulian päälle ja istahtanut rinnan päälle ja jäänyt sitten siihen tarkkailemaan maailman menoa! Itsellä on ilmennyt hiljattain useita samankaltaisia tilanteita. Yleensä aina jos istutaan sohvalla telkkaria katsellessa Sera tunkee väliimme/päällemme niin, että saa olla mahdollisimman lähellä meitä molempia. Syliin istuminen ja punkaaminen on tuttua touhua. Se ei oikein tunnu ymmärtävän, että sen reilu 20 kilon elopaino ei vastaa käsitystä sylikoirasta.  Saattaahan se olla, että Sera on aina tätä tehnyt, mutta sen vasta huomaa nyt, kun sylissä olo alkaa tuntumaan selvemmin!

 

Oli muuten aika järkyttävä juttu se koiratappeluiden järjestämisen paljastuminen Suomessa. BBC:n toimittaja soluttautui Suomen koiratappelurinkiin ja salakuvasi järkyttävän dokumentin. Torstai-iltana Yle oli sen näyttänyt. Onneksi en muistanut katsoa. Tarkoitukseni oli, mutta tajusin liian myöhään ja se oli jo mennyt. Kuulemani mukaan on todellinen helpotus, etten nähnyt sitä ollenkaan. Iltasanomissa oli kerrottu pätkiä dokumentista. BBC:n toimittajan mukaan eräs loukkaantunut koira tapettiin sähköiskulla. Ensin vain kaadettiin ämpärillinen vettä päälle. Hyi helv. Ei vaan voi käsittää, että joku saa nautintoa sellaisesta. Raha on suuri tekijä, mutta ei uskoisi niin suuria summia pyörivän, että pelkästään sen takia noita harrastettaisiin. Kyllä ihmisessä täytyy olla silloin jotain pahasti vialla. Mietinkin, että olisi mielenkiintoista tietää jonkun psykologin (tms.) mielipide mistä tuollainen sadismi johtaa?

 

Keskusrikospoliisi oli pyytänyt erään kunnaneläinlääkärin tarkastamaan dokumentissa esiin tulleen vajan Ypäjällä, jossa järkyttävät tapahtumat kuvattiin. Vajasta löytyi levyjä, joista voidaan kasata suuri karsina. Levyt olivat kuivuneen veren peitossa. Kuitenkaan vajan omistajan 17 koirasta ei löytynyt arpia, ja ne olivat hyvässä kunnossa. Juu, ei kai se pskiainen taisteluissa käytettyjä koiria julkisesti pidäkään näytillä, varsinkaan sen jälkeen kun dokumentti on tullut ilmi. Kyseinen henkilö kasvattaa IS:n mukaan pitbullin ja bulldogin risteytyksiä.

                                                                                            

Toivon todella, että kyseisen rikoksen harjoittajat saadaan vastuuseen teoistaan. Vedonlyöjiä on varmasti vaikeaa saada vastuuseen, mutta edes nuo järjestäjät. Suomen oikeudessa tuskin tulee mitään kummoisia rangaistuksia, mutta jos edes jotakin tehtäisiin touhun lopettamiseksi? Kiitos BBC:n touhu paljastui. Hommaa oli peitelty todella tehokkaasti, ja  Suomen poliisi tuskin olisi keksinyt koko juttua. Tutkinta tulee Ylen mukaan päätökseen syyskuun aikana. Saa nähdä miten käy, onhan tuo dokumentti todella raskauttava todiste noita julmia ihmisiä vastaan! Jäämme odottelemaan tutkinnan päättymistä.

 

Iskee uskomaton viha ja voimattomuus, kun tuollaista tulee tietoon.

 

Tässä linkkejä kyseisen tapauksen uutisoinnista:

 

Ylen uutiset

 

Iltalehti

 

Helsingin Sanomat (dokumentin sisältö lyhyesti)