FAKTAT

Nimi: Anemoneniityn Dazzling Dahlia

Rotu: saksanpaimenkoira

Syntymäaika: 7.11.2006

Kutsumanimi: Sera (Serppu, Serba, Serpukhov...)

Sukupuoli: narttu

Väri: musta ruskein merkein

Isä: Nebelhain Äl King (A/A, 0/0)

Emä: Anemoneniityn Atsalea  (A/A, 0/0)

Kasvattaja: Leena & Katriina Hautala

Sera KoiraNetissä

Rotumääritelmä

1072569.jpg

TAUSTAA

Sera syntyi kolmen siskonsa kanssa 7.11.2006 Anemoneniityn kenneliin Ylihärmään. Marraskuun lopulla huomasin ilmoituksen Apulassa, ja sitä kautta monien puheluiden ja sähköpostien jälkeen Sera lopulta päätyi minun hoiviini. Tarkoituksena oli ottaa pentu näyttely-sekä harrastuskäyttöön, joten sain pennun, jonka ennustettiin ulkonäöllisesti menestyvän.

Perjantaina 22.12.06 lähdettiin Teron kanssa ajamaan kohti keski-Suomea, matkaa kertyi yhteen suuntaan yli 500 kilometriä! Mennessä ajeltiin syystä tai toisesta vähän kiertoteitse, (yllätys ku minä kartanlukijana) joten aikaa kului suurinpiirtein 6 tuntia, tulomatka meni vähän mutkattomammin. Yövyttiin paikallisessa hotellissa ja seuraavana aamuna lähdettiin hakemaan Seraa kasvattajalta.

Kasvattaja vielä sanoi, että voimme vaihtaa pentua toiseen vapaana olevaan, muttei se tullut kuuloonkaan! Olinhan tuijotellut Seran kuvia kuukauden päivät ja painanut sen piirteet visusti mieleeni. Minun koirani piirteet. Vielä kun Sera pyrki ensimmäisenä pentuaitauksesta luoksemme, niin mitään muita vaihtoehtoja ei edes käynyt mielessä.

Kun matka kohti Haminaa alkoi Sera itki noin 10 minuuttia, kunnes rauhoittui ja kävi nukkumaan. Olin varautunut paljon pahempaan, kauhutarinoiden mukaan monien tuntien ulinaan! Sera oli hurjan reipas. Melkein koko matkan tuijotin vaan nukkuvaa pentua, joka vähän väliä vaihto asentoa tai liikehti unissaan. Voi että se oli söpö! Kyllä mulla oli tippa linssissä sitä katsellessa, niin uskomattomalta se kaikki tuntu. Harmittaa, ku kamera jäi kotiin, ni siltä matkalta on ainoastaa pari kännykuvaa.

Matka meni siis loistavasti, Sera kun nukkui 90% koko ajasta. Välillä heräsi syömään luuta, jonka olin ottanut mukaan. Yhdet pissat tuli autoon paperille, toiset erään McDonaldsin parkkipaikalle. Ja niin kotiuduimme jouluaaton aattona Haminaan ihanan vauvan kanssa.              

Eka yö kotona meni melkeinpä yhtä hyvin kuin automatkakin. Tästäkin kun olin kuullut juttuja, että pentu saattaa itkeä ikäväänsä sisaruksiin koko yön. Mutta eipä kuulunut pihaustakaan! Sera leikki, pissasi ja nukkui ensimmäisen yön. Ite ei kyllä paljoa tullut nukuttua, kun Sera veti rallia makuuhuoneessa lelujen kanssa! 
 

434974.jpg

 

ENTÄS SITTEN?

Serasta on varttunut vilkas nuori neiti. On opittu paljon kaikenlaista, niin koira kuin omistajakin. Ollaan käyty pentukoulu hyvin arvosanoin, jonka hjälkeen ollaan jatkettu koulutusta omaan tahtiin. Keväällä 2008 olisi suunnitelmissa aloittaa agility ja jälkeä harrastellaan toistaiseksi omaksi iloksi, koko ajan kai vakavemmalla miellellä.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Sera on älykäs ja hoksaa nopeasti mitä sen tahdotaan tekevän. Aina on innokkaana tottisjutuissa. Rakastaa keppejä ja vesileikkejä. Makupalojen suhteen Sera on turhan nirso, on oltava todellista herkkua, jotta toimisi kunnolla palkkiona.

 

Sera rakastaa peuhata koirakavereiden kanssa, suurimman osan koirista sulattaa mukisematta, jokunen tapaus aiheuttavat närkästystä, muttei kuitenkaan suurempia tunteen purkauksia. Se jää nähtäväksi tuleeko myöhemmällä iällä joitakin kaunoja esimerkiksi muita narttuja kohtaan, se kun on tälle rodulle tyypillistä.

 

Sera on hieman arka ja pidättyväinen vieraiden ihmisten kanssa, mutta hetken tutustumisen jälkeen hukuttaa märkiin pusuihin. Tyttö pyrkii aina syliin suukottelemaan jos joku sattuu lattiatasolle istahtamaan. Tutut ihmiset hukutetaan jo kättelyssä suukkoihin.

Erityisiä tavoitteita en ensimmäiselle koiralleni ole asettanut, lähinnä haluan saada luotettavan,  koiran, jonka kanssa on helppo liikkua kaikkialla. Harrastuksista toko, agility ja jälki - kaikki omaksi iloksi ainakin toistaiseksi.

Aika näyttää mihin kaikkeen sitä innostuu, ja kuinka vakavalla mielellä.

 

931133.jpg