Sunnuntaina käytiin Lankamalmilla Niinan ja koirien kanssa, ja lapsoset pääsivät remuamaan kuivalla maalla sekä vedessä. Jakin ja Sampon kähinä- ja painileikit ovat saaneet Seran hämmentymään jo toistuvasti. Sera ilmeisesti luulee niiden tappelevan, koska yleensä se aina pyrkii niiden väliin komentaen molempia vuorollaan. Tätä on ilmennyt aiemminkin, kun Osku ja Jope painivat ja kähisivät keskenään. Riita poikki ja voita väliin! Tai tässä tapauksessa Sera väliin Wink

783902.jpg

Eilen päästiin kokeilemaan ensimmäisen kerran jälkeä Niinan opastuksella. Ensin Niina näytti mallia Jakin kanssa, ja sitten oli meidän vuoro. Tein sellaisen kymmenisen metriä pitkän suoran nakkijäljen ja Sera pääsi heti tuoreeltaan kokeilemaan, sen enempiä odottelematta. Itsellä ei ole mitään hajua, miten yleensä ensimmäinen jälki koiralla menee, mutta Niinan mukaan Seralla meni hienosti. Sera haisteli tarkkaan ja suhteellisen rauhallisesti, eikä yhtään nakkia jäänyt huomaamatta. Tuntui Sera innostuvan hommasta, tänään oli tarkoitus koittaa uudelleen, mutta tuo ilma on sen verran raju, että täytyy jättää väliin. Suuri kiitos Niinalle opastuksesta lajiin!

Sera ja Sampo odottavat vuoroaan...

783908.jpg

Hyvin sujui...

783910.jpg

Treenin jälkeen kierrettiin vielä lenkki, ensimmäinen kunnollinen sellainen Niinan porukan kanssa. Ihme kyllä koirat meni rauhallisesti, toisiaan juurikaan huomioimatta ja lenkistä pystyi itsekin nauttimaan. Alkavat olla aika tottuneita toisiinsa, ettei tarvitse koko ajan riekkua toistensa kimpussa.

Tänään Kymen Sanomissa oli juttu Animalancesta, jolta löytyy lemmikkien yleinen hätänumero ja sairaankuljetuspalvelu. Animalancen toimipaikka on Helsingissä, mutta toimii tarvittaessa koko Suomessa. Mielenkiintoinen tapaus, harmi vaan kun sijaitsee niinkin kaukana, että hätätilanteissa tuskin tulee soitettua. Melko kalliit tuntihinnatkin tuolla näyttää olevan. Mutta jos tarvitsee puhelinneuvontaa tai jokin muu askarruttaa, niin uskon numeron tulevan ihan tarpeeseen. Kokemusta löytyy,  kuinka tärkeitä ovat numerot, joilla tavoittaa ammattitaitoisia ihmisiä! Animalancen numero löytyy nyt puhelimestani!