Ollaan vietetty tämä viikko mökillä kesästä nautiskellen. Tänään viimeisenä mökkipäivänä kävi jotain mitä jokainen koiranomistaja kesäisin varmaan pelkää. Iltapäivällä Sera juoksenteli vapaana ja meni nenä edellä tutkimaan laiturin viereistä kaislikkoa, ja yhtäkkiä tyttö hyppäsi säikähtäen ilmaan ja perääntyi. Menin katsomaan mitä ihmettä siellä on, mutten nähnyt kasvillisuudessa mitään. Käärme tuli ekana mieleen, sitten ampiainen yms…

 

No, aikaa kului ja sitten huomattiin, että Seran toinen poski/huuli oli turvoksissa. Pahimmillaan huuli oli 2-3 cm paksu. Pahalta näytti ja kovasti sitä aristeli. Kyypakkaus esiin ja tiedustelu eläinlääkäriltä annostuksesta. Annoin 2 tablettia (1 tabletti 10 kiloa kohden). Kotiin päästessä Sera oli tosi väsynyt. Silmät olivat puoliksi ummessa, ja pää nuokkui. Tyttö kun  ei pystynyt lepuuttamaan päätä lattialla, eikä tajunnut maata terveellä puoliskolla. Sääliksi kävi pientä raukkaa, vähääkään suuta liikuttaessa aina vingahti. 

 

Nyt muutamia tunteja myöhemmin huulen turvotus on laskenut jonkun verran, mutta kaulalle on noussut halkaisijaltaan noin 10 cm patti. Soitin päivystävälle eläinlääkärille, joka neuvoi tarkkailemaan tilannetta ja juottamaan vaikka väkisin, jos ei muuten maistu. Koska Sera käyttäytyy ja hengittää normaalisti sekä on pirteä, ei ole syytä ryhtyä muihin toimenpiteisiin. Lääkäri epäili kaulan imusolmukkeiden reagoivan puremaan. Jos turvotus jatkuu pahana huomiseen, on syytä lähteä vastaanotolle ottamaan kortisonipiikki, joka laskee turvotusta.

 

Turvotus levisi poskesta kuonon päähän asti - vertaa normaaliin puoleen...

 

731897.jpg

 

 

731898.jpg

 

Kaula

 

731900.jpg

 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Annoin äsken Seralle ruuan seassa reilusti vettä ja annos syötiin reippaasti. Kaikki siis vaikuttaa normaalilta, hurjaa turvotusta lukuun ottamatta. Nyt sitten vaan tarkkaillaan ja odotetaan toipumista. Saa nähdä miten yö sujuu… tuskin tulee nukuttua, kun vahtii oman lapsen unta. Kyllä surettaa hurjasti koko juttu, toivotaan vaan pikaista paranemista.

 

Kirjoittelen mökkireissusta myöhemmin, kunhan tästä on ensin selvitty. Huomenna lääkäriin varmistamaan, että kaikki on kunnossa.

 

Sad