<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kävin nukkumaan kahden aikaa yöllä ja laitoin herätyksen neljäksi, varmistin ettei tytön tila ole muuttunut. Pissahätä oli siihen aikaan aikamoinen suuren juomisen takia. Muuta poikkeavaa ei ollut joten nukuin aamuun asti. Aamulla sängyn vierellä heräämistäni odotti koira häntä heiluen ja pusuja jaellen. Mukavaa oli saada tuttu herätys, ei tietoakaan sairastamisesta! Niin jos unohtaa tuon leuan alla komeilevan pallon Shocked  

 

Seran huulen/kuonon turvotus on laskenut hieman, mutta kaulan patti on vielä paikallaan. Yöllä Sera jopa alkoi leikkimään lempilelullaan, joten käyttäytyminen normalisoitui täysin. Sen verran kuitenkin yöllä huolestutti, että päätin vielä soittaa toiselle päivystävälle eläinlääkärille, jotta kuulisin toisen mielipiteen tilanteeseen. Sainkin paljon parempaa tietoa, tuntui olevan huima ero näiden kahden päivystävän välillä. Lääkäri kyseli tarkkaan Seran tilasta ja sanoi kaulan patin johtuvan siitä, että naaman turvotus on laskeutunut nesteenä alemmas ja voi laskeutua vielä lisää.

 

Tapaus kuulemma vaikuttaa melko lievältä, koska Sera oli jo iltaan mennessä melko normaali, eikä turvotusta suurempia oireita ilmennyt. 

 

Tänään aamulla soitin taas kahdelle lääkärille, varmistaakseni asian laidan. Ensimmäinen sanoi, ettei ole tarpeen lääkitä koiraa, mutta jos haluan saan antibioottikuurin. Pyysin sen nyt varmuuden vuoksi. Toinen ohjeisti tarkkailemaan puremakohtaa, jos näyttää tulehtuneelta niin sitten lääkekuurille. Olen yrittänyt tutkia puremakohtaa, joka on kuonossa. Kuonon karva vaan on tosi tiheää ja lyhyttä, että puremaa on USKOMATTOMAN vaikeaa saada esiin. Sen verran näkee kuitenkin, että kohta punoittaa ja on turvonnut. Ensimmäinen lääkäri määräsi lääkereseptin Seran painon mukaan. Toinen taas sanoi, ettei voi määrätä lääkkeitä näkemättä koiraa, ei edes painon mukaan. Mutta tämä ei voinut ruuhkan takia ottaa Seraa näytille. Hohhoijjaa. No, tutkailen puremaa parhaani mukaan ja lääkitsen jos näyttää huonolta. Olen kuitenkin lukenut, että käärmeen purema sisältää paljon bakteereja ja tulehdusriski on aina olemassa. Toisaalta on positiivinen juttu tuo karvanlaatu, sillä jos kohta alkaa märkimään tai muuten reagoimaan, se näkyy aika nopeasti juuri tuon lyhyen karvan takia.

 

Joka tapauksessa meni luotto tähän ensimmäiseen vaihtoehtoon. Sain ainoastaan ympäripyöreitä vastauksia enkä juurikaan varmoja ja suoria faktoja. Juuri tämä "ei tarvitse välttämättä, mutta voit lääkitä jos siltä tuntuu"-tyyli, ei juurikaan minua auta, kun olen täysin untuvikko kyytapauksissa.  Olisi paljon reilumpaa sanoa suoraan jos ei tiedä, eikä kierrellä ja kaarrella.

 

Se lohduttaa tilanteessa paljon, kun Sera käyttäytyy normaalisti. Syö, juo ja leikkii. Liikkuu normaalisti ja on iloinen oma itsensä. Nyt juuri vahtii korvat höröllä, kun ulkoa kuuluu ääniä.

 

Iltapäiväksi on varattu aika vastaanotolle. Varmuuden vuoksi haluan näyttää koiran tilan, josko sieltä löytyisi jokin helpotus tuohon kaulaan, se kun ei näytä helpottavan...

 

732900.jpg

 

 

Niin, ja aion tappaa jokaisen kyyn joka yrittääkään tulla lähietäisyydelle! :tassuli: