Tilasin tänään PetNetStoresta häkin, kiitokset Niinalle edullisesta linkkivinkistä! Tämä häkkiasia jakaa jyrkästi porukkaa kahteen ryhmään ja minä kuulun sen puoltajiin. "Häkki on koirankasvatuksessa eräs niistä välineistä, joista tunnutaan käyvän ikuisuuskiistelyä. Koiran omistajasta ja hänen arvomaailmastaan riippuen häkki on välineenä joko hyvä tai paha." 

 

Tähän on tultu, Seran turvallisuuden takia mutta myös taloudellisista syistä. Seran ollessa yksin tuhojen suuruusluokka on koko ajan kasvanut ja loppua ei näy, päinvastoin! :neutral: Vaikea sanoa vielä, onko tuhojen syy eroahdistuksessa vai nuoren iän levottomuudessa, aika näyttää. Joka tapauksessa koen häkin olevan meille paras ratkaisu toistaiseksi, myöhemmin tilanne voi olla toinen.

 

Tässä vähän Seran saldoa, mitä tulee ekana mieleen:

 

-         2 kpl Kalevalan sormuksia<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

-         meikkipussi ja sen sisältö

-         Davidin lippis

-         muutamia vessa/talouspaperirullia

-         2 talvitakin + 1 hupparin vetoketjut

-         makuuhuoneen sekä olohuoneen seinistä pala tapettia revitty

-         Rappusten kaiteessa/lattialistoissa on mukavasti hampaan jälkiä

-         puinen henkari pieneksi silpuksi

-         DVD-soittimen kaukosäädin noin 5 eri osassa

-         Telkkarin kaukosäädin noin 3 eri osassa + nappulat pitkin lattioita

-         Olohuoneen matossa reikiä

-         keittiön matto revitty käyttökelvottomaksi

-         Kännykän laturi noin 20 osassa (johto oli pientä silppua)

-         Tietokoneen ja modeemin piuhat

-         2 x kenkiä (yksi minun sekä yksi Teron kenkä)

-         Pahvinen olutlaatikko revittynä, sen sisällä ollet tölkit pitkin lattioita

-         Olohuoneen lattiatasokaiuttimista purtu osia irti

 

Tietty suuri osa näistäkin tuhoista on ollut omaa huolimattomuutta, kun on jättänyt tavaroita lojumaan.

 Hiljalleen sitä oppi, että MITÄÄN irtotavaraa ei voi jättää koiran ulottuville. Sitä aluksi aliarvioi pahasti koiran huomiokykyä ja kekseliäisyyttä.

 

Siinä vaiheessa kun Sera oli kaivanut piilotetut kannettavan tietokoneen piuhat ja järsinyt ne rikki, niin totesin että tässä on pakko alkaa keksiä joitakin ratkaisuja. Mietittiin ensin yhteen huoneeseen sulkemista. Mutta tilan rajaaminen ei poista tuhoja, tuhot vaan keskittyy yhteen paikkaan. Meillä kotona kun ei ole paikkaa, jossa ei olisi tuhottavaa. Mietin myös kuonokoppaa, jonka ostinkin, mutten ole ottanut käyttöön. Enkä ota, se ei tunnu sopivalta ratkaisulta.

 

Niimpä eri vaihtoehtoja punnitessa parhaaksi ratkaisuksi nousi tämä metallihäkki. Tilaamani häkki on kooltaan suurin mahdollinen eli 121 x 79 x 84 cm (pituus-leveys-korkeus).

 

Harmittaa vaan, kun ei tajunnut ottaa häkkiä heti pienestä pennusta asti käyttöön, totuttelu siinä vaiheessa olisi ollut helpompaa, vaikka luulen että se onnistuu nytkin hyvin, eihän tuo Sera vielä niin vanha ole. Hitaasti ja kärsivällisesti aion totuttelun aloittaa, enkä missään tapauksessa aio sulkea koiraa sinne, ellen ole 100 % varma siitä, että Sera kokee häkin miellyttäväksi paikaksi, omaksi pesäkseen. Täältä löytyy kiinnostuneille paljon tietoa asiasta. Ne jotka tuomitsevat asian jyrkästi siitä mitään tietämättä, suosittelen tuota linkkiä.

 

Niin ja myynnissä on siis täysin käyttämätön kuonokoppa (metallia + nahkaa), jos jollakin löytyy tarvetta...