Eilen oli viimeinen varsinainen harjoituskerta pentukoulussa ennen päättäjäisiä, huomenna olisi vielä yksi harjoittelukerta, mutten pääse sinne. 

Olen aiemmin kirjoittanutkin Seran uskomattomasta keppi-innosta, jonka takia olisin mielummin käyttänyt patukkaa koulutuksessa, mutta ohjaajat eivät suositelleet sen käyttöä pennulla, joten unohdin asian toistaiseksi. Eilen kentällä Seralla oli pääpaino riekkumisen puolella ja nakit eivät olleet läheskään niin kiinnostavia kuin muut koirat. Tyttö keskittyi enimmäkseen kommunikointiin muiden koirien kanssa ja pyrki niiden luokse. Niinpä ohjaaja muutti mielensä seurattuaan Seraa kentällä, ja toi kepin pätkän mulle ja käski kokeilemaan sen vaikutusta koiraan. Ja kuten itse arvasinkin, vaikutus oli huima. Kuin taikaiskusta Sera ei nähnyt tai kuullut muita koiria lainkaan! Istui hiljaa vierelläni, kun ei ollut käskyn alla ja käskettäessä toimi niin kuin pitikin. Uskomaton ero noiden palkitsemiskeinojen välillä! 

Eilen aiheena oli hyppy ja nouto.  Ensin tutustuttiin rauhassa esteisiin, ja sen jälkeen hypittiin kevyesti yli. Ei siis mitään erikoista. Nouto on ollut Seralla hanskassa jo jonkun aikaa, joten siltä saralta emme juurikaan uutta oppineet, sillä tyttö osaa noutaa ja irroittaa käskystä. Sera vain yleensä pudottaa kepin maahan eikä käteen, joten sitä vielä pitää hioa. Emme ole juurikaan harjoitelleet noutoa häiriön alla, mutta hyvin sujui, Sera kun unohti kaiken muun nähdessään kepin kädessäni. Lopuksi kokeilimme noutorinkiä; maahan piirrettiin rinki, jonka sisään laitettiin paljon eri leluja. Jokaisella koirakolla oli lelu (meillä se keppi), joka heitettiin vuorollaan rinkiin, ja koitettiin saada koira noutamaan joko heitetty tai mikä tahansa ringissä olevista esineistä. Sera nouti kepin sijaan vinkuvan kumilelun, ja intoili loppu ajan sitten sen kanssa. Ennen lähtöä vielä koirat pääsi leikkimään keskenään ja sai taas nauraa kunnolla, kun seurasi niiden rallia ja riekkumista! Se on kyllä aina niin mukava nähdä miten iloisia nuo ovat toistensa seurasta.

Tänään aion mennä katsomaan eläinliikkeiden tarjontaa motivointipatukoista ja noutokapuloista. Se on nyt jo ihan liian selvää, miten Seran saa parhaiten toimimaan! ;D